همیشه اولین نفر باشید! برای اطلاع از آخرین تخفیفها و جدیدترین کالاها در در شبکههای اجتماعی ما را دنبال کنید.
بربِری “Burberry“ شرکت کالای لوکس و خانه مد بریتانیایی است، که در سال 1856 توسط توماس بربری در شهر باسینگستوک تاسیس شد.
این شرکت کار خود را با تولید پوشاک با کیفیتی که به عنوان جزء جدایی ناپذیر ارتش انگلستان خود را نشان داد، شروع به کار کرد.
در طول جنگ جهانی اول بربری کتهای معروف “Trench Coat” را ویژه افسران برای اولین بار طراحی کرد. توماس بربِری این برند را زمانی که فقط 21 سال سن داشت بنا نهاد. این برند اغلب شهرت خود را در نیمهٔ دوم قرن نوزدهم بدست آورد و در طول قرن بیستم به شهرت اش افزود.
کت معروف Trench Coat در جنگ جهانی اول توسعه یافت و مدل Burberry Check در دههٔ 1920 ارائه گردید.
امروزه این برند تبدیل به خانهٔ لوازم لوکس بینالمللی گردیده است و در تمامی بازارهای جهانی حضور دارد. مدیر امور اجرایی این برند، کریستوفر بیلی (Christopher Bailey) میباشد و او این مقام را از سال 2009 دارا است.
همچنین برند بربری پوشاک زنانه و مردانه، اکسسوری، کیف و کفش، پوشاک کودکان، لوازم خانگی، عطر و ادکلن و لوازم زیبایی تولید میکند.
این برند شهرت خود را بر پایهٔ تصویر “هویت بریتانیایی” بر پا کرد و دفتر مرکزی آن در لندن، انگلستان واقع میباشد. این شرکت در حال حاضر علاوه بر طراحی و تولید کالا، مالک شبکهای از 497 بوتیک و شعبه فروش، در 50 کشور جهان است. در سال 2013 برند بربری از سوی اینتربرند در رتبه 77 از با ارزش ترین نام های تجاری جهان شناخته شد و بخشی از سهام شرکت بربری در بازار بورس لندن مبادله میشود.
طراحیهای چهارخانه معروف این برند و شوالیه سوار بر اسب لوگوی آن همواره مورد توجه شیک پوشها واقع شده است. در سال 1911 Burberry لباسهای اموندسن، نخستین شخصی را که به قطب جنوب رسید، طراحی کرد.
27 آگوست 1835 توماس بربری با تولد خود (Thomas Burberry) در دهکده بروکهام گرین در نزدیکی شهر لندن آینده ی عجیبی را در دنیای مد و پوشاک رقم زد . او نوجوانی اش را با کاردر یک پارچه فروشی سپری کرد و در سال 1856 ( در سن 21 سالگی – آستانه ی جوانی ) در بیسینگ استاک(BasingStoke) ، یک فروشگاه کوچک لباس باز کرد،هرچند در ابتدا موفقیت چندانی نداشت ، اما دست از تلاش برنداشت . در 1870 او در مورد فروش لباس های مختلف تصمیمش را تغییر داد و روی فروش لباسهای بیرون از منزل پوش متمرکز شد.
هرچد توماس یک انگلیسی زاده بود ولی به آب و هوای بارانی انگلیس عادت نداشت و مدام از استخوان درد که در فصول بارانی بسراغش می آمد نالان بود . او پس از مراجعه به دکتر برای دردهای روماتیسمی مفاصلش دانشت که با پوشیدن بارانی پلاستیکی میتواند تا حد زیادی این دردها را سامان بخشد . او به فکر اختراع یک پارچه ی جدید افتاد که از آن نوعی بارانی نخی درست کند که علاوه بر محافظت در برابر باران، مانع تنفس پوست بدن نیز نشود؛ بنابراین پارچه مقاوم و جدید «گاباردین» را در سال 1880 ابداع نمود و البته که با این کار به شهرت زیادی رسید.
در سال 1891 شعبه دوم بربری در لندن افتتاح و به عنوان دفتر مرکزی شرکت معرفی شد. خانواده سلطنتی انگلیس و ارتش انگلستان هم به این برند علاقهمند شدند و فرماندهان و سربازان ارتش بریتانیا در جنگ جهانی اول لباسهای ضدآب بربری مانند بارانی و ترنچ کت (Trench Coat) معروف بربری را به تن میکردند. این برند آنقدر به ذائقه ی خاندان سلطنتی خوش آمد که خاندان سلطنتی نیز حکم مخصوص سلطنتی انتصاب (Royal Warrants of Appointment) را به نشان تایید به توماس بربری داد.
کیفیت ضد آب بودن لباسهای بربری زمانی که در سال 1911، کاپیتان روآلد آموندسن نروژی که برای نخستین بار پا به قطب جنوب گذاشت و برای سفرهای اکتشافی خود از لباسهای بربری استفاده کرد، کاملا تایید شد. همفری بوگارت نیز در فیلم کازابلانکا یک بارانی بربری بر تن کرده بود. در سال 1955 فروشگاههای بزرگ یونیورسال (Great Universal Stores) یا همان GUS نام تجاری بربری را خریداری کرد، ولی در آن زمان مدتها بود که پارچه منحصر به فرد بربری بدون هیچگونه تغییری در سطح بینالمللی به فروش میرسید و متناسب با تغییرات مد پیش نرفته بود.
بربری دیگر به نام تجاری قدیمی تبدیل شده بود که آرام آرام به سراشیبی سقوط هدایت میشد. در دهه 1960 طرح شطرنجی بربری روی چتر، کیف، چمدان، شال و روسری هم دیده شد. تا آن زمان از این طرح بیشتر برای آسترکاری کت و بارانی استفاده میشد. این برند با وجود اینکه هنوز یک نام خوش کیفیت در بازار پوشاک بود، ولی دیگر جذابیت اولیه خود را نداشت. تا اینکه در سال 1997 رز ماری براوو آمریکایی، به سمت مدیرعامل جدید بربری منصوب شد و همه چیز را تغییر داد و برنامه جدیدی برای آینده شرکت تدوین کرد.
او به جای کنار گذاشتن میراث با ارزش بربری، از آن برای رسیدن به کالای لوکس و مد روز استفاده کرد. رز ماری شکل جدیدی به بربری داد و کمک کرد تا این نام در کنار نامهای بزرگ مد دنیا قرار گیرد. کمپینهای تبلیغاتی با اهداف دقیق در رسانههای معتبر و به روز کردن طرح لباسها و استفاده از پارچه شطرنجی سنتی بربری، این برند را مورد توجه افراد خوش لباس معروف و طرفداران مد، مانند ویکتوریا بکهام و کیت ماس قرار داد.
امروزه پارچه شطرنجی بربری که در دهه 1920 معرفی شد، در همه نقاط دنیا از برزیل تا اروپا و حتی ژاپن شناخته شده و به صورت علامت مشخصه این نام perfume درآمده است. یعنی همان گونه که لباسهای چهارخانه قرمز، راهی برای متحد کردن اسکاتلندیها است، طرح معروف پارچه بربری هم شیوه مفیدی برای یکی کردن هویت طرفداران قومیتگرای مد شده است تا به نوعی وفاداری خود را به امروزیترین نام تجاری میراثدار نشان دهند. اکنون بربری بیش از 70 فروشگاه در نقاط مختلف جهان دارد و با فروش انواع لباس، تزیینات جانبی و عطر در سال گذشته درآمدی بالغ بر یک میلیارد و 200 میلیون دلار داشته است.
بربری در حالی که همچنان میراث کهنه انگلیسی خود را حفظ کرده بود، با سالنهای مد و شیوه جدید و مدرن زندگی ارتباط یافت و با موفقیت توانست مسیر بازارهای بالاتر را در پیش بگیرد و به یک نام تجملی تبدیل شد. در سال 2002 ارزش این نام تجاری به 5/1 میلیارد دلار رسید. در سالهای اخیر، ارتباط بربری با هولیگانهای انگلیسی میتوانست منجر به مخدوش شدن ارزشهای این شرکت شود، با این وجود هنوز محبوبیت بربری در جایگاههای ویژه ورزشگاههای فوتبال، شیکپوشان را به سمت آن میکشاند. در سال 2006 رز ماری بازنشسته شد و آنجلا آرنتس جانشین او شد. رز ماری در طول دوره مدیریت خود در بربری کمک بسیاری به ارتقای این نام در دنیای مد کرد و سهم بزرگی در موفقیت شرکت در تسخیر بازارهای جهانی داشت.
برند بربری، هر ساله محصولات آرایشی و پوشاک خود را با ارزش تقریبی 28 میلیون پوند می سوزاند و از بین می برد.بر اساس گزارش های سالیانه، این برند لوکس انگلیسی در سال گذشته، در حدود 10٫4 میلیون پوند از محصولات آرایشی و بهداشتی خود را سوزانده و از بین برده است.
برند Burberry اعلام کرده است که این محصولات در واقع آن بخش از تولید سالانه ی این برند هستند که به فروش نرسیده اند و برای آنکه قیمت و ارزش تولیدات این محصولات حفظ شود و همچنین راه برای ورود اجناس تقلبی با مارک Burberry به بازار بسته شود، سوزاندن این محصولات اقدامی لازم به شمار می رود. این برند همچنین درراستای دفاع از این حرکت خود عنوان کرده است که سوزاندن محصولات برای حفاظت از نام تجاری این برند ضروری است.
برند های معروف بسیار زیاد دیگری از جمله H&M و Nike، نیز وجود دارند که اقداماتی مشابه را برای از بین بردن مازاد تولیدات خود انجام می دهند و معتقد هستند که این کار به حفظ ارزش برند آن ها، قیمت تولیداتشان و همچنین جلوگیری از سو استفاده ی دلالان و افراد متقلب می تواند کمک کند.